Ahad, 3 Disember 2017

Cuti Europe - Pengalaman Tidur Di Hotel Disneyland Paris




Cuti Europe


Cuti-cuti Europe…  Angin sejuk sepoi bahasa.. Bangunan lama indah mewarna.. Shopping??? Ahmagaddd! How can you not fall in love? Jet’aime Paris… Twirl twirl kembang semangkuk fefeeling cinderella beranak dua (-_-“)

Trip ke Eropah kali ni was very special. Ini kali pertama kami menginap di Hotel Disneyland Paris. Lagi-lagi first time bawa sikenit dua beradik bercuti ke Europe. Walaupun 13 jam penerbangan tanpa henti. Ternyata tidak semudah yang kami bayangkan. BUT in the end… It was worth the moment shared. :)

Perjalanan Cuti Europe kali ni bermula with a beautiful scenic train ride dari London on Eurostar train. 

Keratapi dari London ke Disneyland Paris mengambil masa lebih kurang 2 jam 49 minit bermula dari London St Pancrass Station terus ke Disneyland Paris Marne-la-Vallée tanpa henti

Kenapa naik train? Tak terbang terus masuk ke Paris? Niat utama nak support syarikat penerbangan Malaysia. Sungguhpun Malaysia Airline tidak lagi terbang terus ke Paris. Kami gagahkan jua. :)

Dari station Disneyland Paris - Marne-la-Vallée, It took a brisk 5 minute walk untuk ke pintu gerbang Hotel Disneyland. 

Betul kata orang.... Disneyland have that special power to make anybody feel like a child again. Breathtaking beautiful. Tak terkata dengan tulisan. Just like in fairytales we usually read to the kids back home. 


Cuti Europe
Apa yang menarik bila menginap di Hotel Disneyland Paris?

LOKASI 
Terdapat banyak hotel di sekeliling Disneyland Paris. Namun Hotel Disneyland have the best locationTerletak bertentangan pintu masuk Taman Tema. Jalan sambil makan kuaci lenggang lenggok tetap 2 minit. Convenient la kata parisian. We can easiy go in and out between hotel room dan taman tema at any time. Senang nak tukar lampin, tidurkan budak, buat susu, mak pak nak rehat lepas kejar anak dalam taman.. ehhh..... 

Cuti Europe


Multiple day theme park pass
Package penginapan kami di Hotel Disneyland Paris ditempah melalui website -----> Disneyland Paris. 3 hari 2 malam lengkap dengan tiket taman tema Disneyland untuk 2 dewasa dan 1 kanak-kanak (baby Adam masuk percuma) setiap hari kami berada di sana. Bermakna kami dapat 3 hari pass taman tema. Memberikan banyak masa untuk naik rides dan ronda ronda di dalam taman tema, shopping dan tengok parade berulang kali. Sampai boleh hafal lah step En Donald. Esok lusa boleh la minta kerja kossong jadi Elsa. errkkk
Cuti Europe
Antara street perfomance di Disneyland Paris. 
Fast Pass / Skip the line pass
Yes tak perlu beratur!  Pass istimewa diberi kepada penginap Hotel Disneyland Paris untuk menikmati beberapa permainan tanpa perlu beratur panjang atau skip the line. NAMUN tak semua ride boleh pakai kemudahan ni. But yang mana boleh. Dapat juga save 1 jam waktu menunngu ke 5 minit. Okeylah sesakali feel feel have have. Walaupun hakikatnya seluk saku nampak macam need helpppp (--")

Cuti Europe
Snow white goodies anyone?
Extra Hour 
Selain skip the line pass. Extra hour diberikan kepada setiap penginap Hotel Disneyland untuk masuk ke taman tema 2 jam sebelum waktu operasi @ 8 pagi. Masa lebih di taman tema membolehkan kami anak beranak selfie tanpa malu. erkkk Dan tentu lah peluang untuk naik rides kegemaran ramai lebih awal. So dapat lah mummy daddy merasa bergilir-gilir walau ke sana bersama si kanak riang.

Cuti Europe
Firework dari Balconi Hotel Disneyland Paris

Dining with Disney Character
2 meal percuma diberikan untuk setiap malam menginap di sana. Terdapat lebih 20 restaurant sekitar Disneyland Park dan cawangan hotel disney untuk dipilih. Room service. dinner show, makan bersama Disney character seperti Mickey, Goofy, Donald Duck.... Pilih sahaja. Semunya dah termasuk tanpa perlu bayar lebih. Best kan. 

Cumanya disarankan untuk book awal awal sebelum berlepas ke sana. Kalau nak book restaurant waktu sampai pun boleh cuma seat di beberapa hot restaurant selalunya sold out. Lebih lebih lagi peak season. 

Also good to note. dining pass ini boleh dinikmati secara buffet, ala carte atau fine dine. Apa yang lebih menarik ketika makan malam di restaurant Hotel Disneyland, kami sempat menonton firework penutup theme park comfortably dari balcony restaurant. Sangat cantik dan tentunya selesa. 

If you're planning on staying there and taking up the meal package. Make sure you book your meal reservation in advance to avoid last minute dissapointment


Cuti Europe
Look who decides to drop by and say hello during breakfast

Bilik tidur ala Disney characters
Walaupun kami menempah bilik paling basic. The room was very comfortable and beautifully decorated. Secantik dan mewah taman tema Disneyland. 

2 queen size bed dan babycot cukup selesa buat kami 4 beranak. Lengkap dengan toiletries mickey mouse di kamar mandi. Selain keperluan lain seperti baby bath tub, potty train toilet seat, baby high chair, steriliser are made available upon request.

You can expect a comfortable stay with your kids here. Berbaloi bayar lebih. Semunya ada dan cukup selesa.

Cuti Europe

Banyak lagi extra perks bila menginap di Disneyland Hotel Paris ni. Kemudahan seperti heated indoor Swimming pool, sauna room, day spa, games room, disney shopping shop, concierge dan juga nanny service are to be named few. Making it a great holiday destination untuk keluarga bercuti. Seriously it was just magical. 
Till then… Check out my next post… Sambungan cuti Europe ke kota Paris.


xxx

TravelJunkieMum 
Catat Ulasan

Catatan Yang Ditampilkan

8 Reason Why I Love Being A Mom

Alarm clock is no longer needed to start the day Waking up before the baby arrived. Snooze mode has always been on repeat buz...