Ahad, 3 Disember 2017

Cuti Europe - Pengalaman Tidur Di Hotel Disneyland Paris




Cuti Europe


Cuti-cuti Europe…  Angin sejuk sepoi bahasa.. Bangunan lama indah mewarna.. Shopping??? Ahmagaddd! How can you not fall in love? Jet’aime Paris… Twirl twirl kembang semangkuk fefeeling cinderella beranak dua (-_-“)

Trip ke Eropah kali ni was very special. Ini kali pertama kami menginap di Hotel Disneyland Paris. Lagi-lagi first time bawa sikenit dua beradik bercuti ke Europe. Walaupun 13 jam penerbangan tanpa henti. Ternyata tidak semudah yang kami bayangkan. BUT in the end… It was worth the moment shared. :)

Perjalanan Cuti Europe kali ni bermula with a beautiful scenic train ride dari London on Eurostar train. 

Keratapi dari London ke Disneyland Paris mengambil masa lebih kurang 2 jam 49 minit bermula dari London St Pancrass Station terus ke Disneyland Paris Marne-la-Vallée tanpa henti

Kenapa naik train? Tak terbang terus masuk ke Paris? Niat utama nak support syarikat penerbangan Malaysia. Sungguhpun Malaysia Airline tidak lagi terbang terus ke Paris. Kami gagahkan jua. :)

Dari station Disneyland Paris - Marne-la-Vallée, It took a brisk 5 minute walk untuk ke pintu gerbang Hotel Disneyland. 

Betul kata orang.... Disneyland have that special power to make anybody feel like a child again. Breathtaking beautiful. Tak terkata dengan tulisan. Just like in fairytales we usually read to the kids back home. 


Cuti Europe
Apa yang menarik bila menginap di Hotel Disneyland Paris?

LOKASI 
Terdapat banyak hotel di sekeliling Disneyland Paris. Namun Hotel Disneyland have the best locationTerletak bertentangan pintu masuk Taman Tema. Jalan sambil makan kuaci lenggang lenggok tetap 2 minit. Convenient la kata parisian. We can easiy go in and out between hotel room dan taman tema at any time. Senang nak tukar lampin, tidurkan budak, buat susu, mak pak nak rehat lepas kejar anak dalam taman.. ehhh..... 

Cuti Europe


Multiple day theme park pass
Package penginapan kami di Hotel Disneyland Paris ditempah melalui website -----> Disneyland Paris. 3 hari 2 malam lengkap dengan tiket taman tema Disneyland untuk 2 dewasa dan 1 kanak-kanak (baby Adam masuk percuma) setiap hari kami berada di sana. Bermakna kami dapat 3 hari pass taman tema. Memberikan banyak masa untuk naik rides dan ronda ronda di dalam taman tema, shopping dan tengok parade berulang kali. Sampai boleh hafal lah step En Donald. Esok lusa boleh la minta kerja kossong jadi Elsa. errkkk
Cuti Europe
Antara street perfomance di Disneyland Paris. 
Fast Pass / Skip the line pass
Yes tak perlu beratur!  Pass istimewa diberi kepada penginap Hotel Disneyland Paris untuk menikmati beberapa permainan tanpa perlu beratur panjang atau skip the line. NAMUN tak semua ride boleh pakai kemudahan ni. But yang mana boleh. Dapat juga save 1 jam waktu menunngu ke 5 minit. Okeylah sesakali feel feel have have. Walaupun hakikatnya seluk saku nampak macam need helpppp (--")

Cuti Europe
Snow white goodies anyone?
Extra Hour 
Selain skip the line pass. Extra hour diberikan kepada setiap penginap Hotel Disneyland untuk masuk ke taman tema 2 jam sebelum waktu operasi @ 8 pagi. Masa lebih di taman tema membolehkan kami anak beranak selfie tanpa malu. erkkk Dan tentu lah peluang untuk naik rides kegemaran ramai lebih awal. So dapat lah mummy daddy merasa bergilir-gilir walau ke sana bersama si kanak riang.

Cuti Europe
Firework dari Balconi Hotel Disneyland Paris

Dining with Disney Character
2 meal percuma diberikan untuk setiap malam menginap di sana. Terdapat lebih 20 restaurant sekitar Disneyland Park dan cawangan hotel disney untuk dipilih. Room service. dinner show, makan bersama Disney character seperti Mickey, Goofy, Donald Duck.... Pilih sahaja. Semunya dah termasuk tanpa perlu bayar lebih. Best kan. 

Cumanya disarankan untuk book awal awal sebelum berlepas ke sana. Kalau nak book restaurant waktu sampai pun boleh cuma seat di beberapa hot restaurant selalunya sold out. Lebih lebih lagi peak season. 

Also good to note. dining pass ini boleh dinikmati secara buffet, ala carte atau fine dine. Apa yang lebih menarik ketika makan malam di restaurant Hotel Disneyland, kami sempat menonton firework penutup theme park comfortably dari balcony restaurant. Sangat cantik dan tentunya selesa. 

If you're planning on staying there and taking up the meal package. Make sure you book your meal reservation in advance to avoid last minute dissapointment


Cuti Europe
Look who decides to drop by and say hello during breakfast

Bilik tidur ala Disney characters
Walaupun kami menempah bilik paling basic. The room was very comfortable and beautifully decorated. Secantik dan mewah taman tema Disneyland. 

2 queen size bed dan babycot cukup selesa buat kami 4 beranak. Lengkap dengan toiletries mickey mouse di kamar mandi. Selain keperluan lain seperti baby bath tub, potty train toilet seat, baby high chair, steriliser are made available upon request.

You can expect a comfortable stay with your kids here. Berbaloi bayar lebih. Semunya ada dan cukup selesa.

Cuti Europe

Banyak lagi extra perks bila menginap di Disneyland Hotel Paris ni. Kemudahan seperti heated indoor Swimming pool, sauna room, day spa, games room, disney shopping shop, concierge dan juga nanny service are to be named few. Making it a great holiday destination untuk keluarga bercuti. Seriously it was just magical. 
Till then… Check out my next post… Sambungan cuti Europe ke kota Paris.


xxx

TravelJunkieMum 

Selasa, 15 Ogos 2017

Carbon Laser Facial Review - Clinic MF


carbon laser facial

Bila buka topik laser kulit. Mesti terasa ngilu pilu. Bulu roma naik sampai ke tengkuk. Takut, Ngeri, Seriau membayangkan bunyi machine Laser maratah kulit wajah. 

Srettttt sretttt chtreeettttt.....  (._.’)

Baru-baru ni mek terima undangan istimewa dari Clinic MF yang terletak di Mid Valley Shopping Mall, Kuala Lumpur untuk cubaan pertama kali Carbon Laser Facial yang sedang hangat di pasaran.

Excited. Thrill, Meroyan! Opkos I said "Yes Please!" sambil bulu mata yang tak berapa nak hador blink blink kegembiraan. :)

Appointment done with a breeze. Melalui telefon dan email. Jam 4 petang hari yang dinantikan. Set! Terpacak mama of two, di pintu Clinic MF. Rasa tak sabar nak cuba Rawatan Carbon Laser Facial.

Lokasi Clinic MF ni pun best! Clinic nya terletak di Lot 51-1, Boulevard, Mid Valley Shopping Mall. Kuala Lumpur. Bangunan office di antara 2 shopping mall - Mid Valley dan The Gardens. Parking pun sangat mudah. Sambil-sambil laser kulit muka. Sempat juga berwindow shopping. Cuci-cuci mata makan lunch Jepun sorang-sorang. :)

Di Clinic MF I was told semua rawatan kulit di sini dijalankan sendiri oleh Doctor Pakar dengan bantuan nurse. So pengunjung tak perlu risau tentang aspect keselamatan dalam pengendalian machine rawatan facial disini. 

Sebelum rawatan bermula. Questionnaire form perlu diisi pelanggan bagi memastikan sebarang alahan, rawatan kesihatan dan skin concern di highlight.


Inilah Doctor Felicia. Cantik kan kulit wajah doctor. Confident iols nak merasa :)

Sebelum Rawatan Carbon Laser Facial. Mula-mula nurse akan membersihkan kulit wajah pelanggan terlebih dahulu mengunakan Makeup remover sebelum dicuci sekali lagi dengan pencuci muka berbuih bagi memastikan kulit wajah betul-betul bersih. 

Bila raut wajah dah kering, Selapis masker carbon dialis ke seluruh wajah untuk proses rawatan laser Carbon Peel dijalankan. 

And then the fun part begin... Screeeetttt screeetttt schhhhretttttttttttt bunyi laser…… o_O


carbon laser facial



Proses rawatan Carbon Laser ni tak lah ambil masa yang lama… Lebih kurang 10-15 min je. 

Honestly… I wouldnt say its painless. Terasa juga la bila machine laser menyedut masker carbon dari kulit. TETAPI its bareable… Ala rasa dia macam ala ala kena gigit semut kecik gitue. Tapi secara continuosly dan laju...

Korang nak cantik kan? tahan kan je la aje… :) Set je happy thought in mind siap-siap. Masa terasa berlalu dengan pantas.

Selesai proses Laser. Masker sejuk disapu ke seluruh wajah. Bolehlah kalau nak beauty sleep kejap. Zen dalam 15 minit sebelum diakhiri dengan sapuan Pelembab Kulit.

Hasilnya?! Kulit muka terasa lebih lembut. Lubang pori-pori semakin mengecil. Garis halus semakin kurang dan kulit wajah tampak lebih berseri. 


SEBELUM Rawatan - Carbon Laser Facial
carbon laser facial
SELEPAS Rawatan Carbon Laser Facial


As you can see. Kulit wajah mek memang lah tak berapa nak marvelous pun uols... NAMUN sebaik sahaja percubaan pertama Carbon Laser Treatment ni di Clinic MF buat pertama kali. Honestly I can feel some different.

WALAUPUN takde la selicin mulus kulit wajah Angelina Jolie. Tapi nampak kan beza pori-pori kulit dan kecerahan seperti gambar di atas? Nampak berseri sikit. PS Ni gambar tanpa edit ye.. Originality.com. Kalau edit confirm lah macam Angeline Juling :P

So yes. kalau teringin nak cuba Rawatan Facial Wajah Carbon Laser ini sendiri. Jangan segan malu. Call je Clinic MF untuk setkan temujanji. Lagi-lagi sekarang ni ada Promosi Istimewa untuk pelanggan kali pertama / First Time Trial. Rugi kalau tak cuba! #jangancakaphakaktaklaser :)




Rawatan Facial Carbon Laser Peel sesuai untuk mereka yang

  • Mempunyai masalah kulit berminyak
  • Blackhead
  • Pori wajah besar 
  • Kulit wajah kusam
  • Masalah jerawat
  • Merangsang pengeluaran kolegen asli 
  • Menegangkan kulit wajah
  • Mengurangkan garis-garis halus dan penuaan



       ------------------------------------------------------------------------------------------------

Promosi Istimewa

Rawatan Facial Carbon Laser RM199 sahaja!! 
(Harga sebenar boleh mencecah hingga RM800) 


ATAU

Rawatan Facial "Fire and Ice" -RM299 sahaja!! 


(Harga sebenar boleh mencecah hingga RM400) 


       ------------------------------------------------------------------------------------------------


Clinic MF
THE BOULEVARD, MID VALLEY
51-1, The Boulevard
Mid Valley City
Lingkaran Syed Putra,
59200, Kuala Lumpur
Tel ; 03 22888328 / 011 3537 3307

Waktu operasi 
Isnin - jumaat / 10am - 7pm
Sabtu / 10am - 5pm

Facebook  Instagram




Till then…

xxx

Travel Junkie Mum

Sabtu, 29 Julai 2017

Oh My Gerd!

gerd
Oh My Gerd! NuvapineA

Minggu lepas mek terima undangan dari Nuffnang untuk hadiri Media Forum “Oh My GERD!” anjuran NuvaPineA. Best juga. Sambil-sambil berkenalan dengan rakan media lain. My day was filled with so much informasi tentang penyakit GERD ini. Sejenis penyakit yang mek sendiri selalu alami terutama ketika sarat mengandung.

Apa itu GERD? (Gastroesophageal Reflux Disease). 

Ok GERD ni, merupakan sesuatu keadaan yang lebih serius daripada refluks gastroesofageal atau gastroesophageal reflux (GER) yang biasanya dialami orang ramai.

Cuba korang bayangkan… Di satu pagi Ahad… Jam menunjukan jam 8 pagi…. Bangun-bangun je… Sambil tengah malas-malas gosok mata mengeliat… Atas meja makan siap-siap terhidang. Nasi Lemak, Nasi Dagang, Nasi Kerabu, Nasi Ayam, Nasi Tumpang, Nasi Tomato, Nasi Beriyani, Roti Canai Kuah Banjir, Mi Kari, Mi Goreng Mamak, Chicken Chop Hainanese, Ketam Masak Lemak, Kari Kepala Ikan, Udang Sambal Tempoyak, Burger Ramlee Special Extra Cheese, Benjo, Roti John, Durian, Rambutan, Manggis, Mata Kucing dan macam-macam lagi…. 

Perghhhhhhhhh…. heaven bro!  :)

TAPI pernah tak korang experience… Lepas makan besar atau buffet banyak-banyak macam tu. Tetiba rasa perut meragam. Kruk krak kruk krak bunyi dari dalam… Hempedu hati mula rasa tak selesa? Kembung perut, angin naik dari perut sampai kepala… Terus mood tukar rasa tak best… Well truth is, You could be in risk from experiencing GERD without even realising.

Ramai berpendapat penyakit GERD ini berlaku disebabkan tekanan atau stress ATAU daripada permakanan makanan bergas dan pedas. Tapi, hakikatnya… Stress bukan punca utama… 

Bla GERD berlaku... Kebiasaannya kita akan terdorong mengunakan ubat tahan angin yang banyak terdapat di farmasi dan kedai.

Awas ok! Ubat tahan angin ini hanya membantu untuk jangka masa pendek dan cepat. Semakin kerap pengambilan, Berterusan jangka masa lama. Badan korang mungkin akan jadi imune kepada effect ubat-ubatan ini. Akhirnya penyakit ni akan terus berlanjutan… Merebak… Dan berkemungkinan menjadi lebih serius sehingga boleh berubah menjadi kanser!

Cara yang betul - Bila korang suspect korang mengalami GERD, sepatutnya diubati dari asas masalah itu sendiri. Pengunaan produk BioEffectiveA sebagai contoh telah lama digunakan secara holistik oleh pesakit -pesakit GERD

Dengan konsistensi dan pengambilan 2 hingga 3 kali sehari berterusan dalam jangka masa panjang dipercayai mampu menyembuhkan penyakit GERD dari dalam. 

Bekas Perdana Menteri kita - Tun Abdullah Badawi merupakan salah seorang penguna produk BioEffectiveA selepas disaran doktor peribadi beliau dan ALhamdullilah Tun kelihatan semakin bertambah baik.

So yes… Betul kata orang kalau hendak melentur buluh biarlah dari rebungnya

The theory works the same dalam mengubati penyakit. Jika hendak berubat lebih afdal dimulakan dari akarnya. Cuba uols try BioEffectiveA, produk keluaran Australia ini. Mana tau this product could be the answer to all your pain all this years.

GERD
Made new friend - #Ohmygerd

Simptom penyakit GERD 

Sakit ulu hati 
Rasa seakan cecair masam di belakang kerongkong
Sukar menelan 
Rasa tersekat di dada atau anak tekak
Angin
Batuk kering 
Sesak Nafas
Mulut berbau
Gigi rosak
Sukar tidur
Sering keletiihan


BioEffectiveA boleh didapati di farmasi-farmasi terkemuka seluruh Malaysia. 


Untuk sebarang pertanyaan lanjut hubungi Nuvanta’s Nuvaceuticals melalui email pharmacist@nuvanta.com #ohmygerd #nuvapinemy



GERD
NuvapineA & Ginger Tea

xxx
Travel Junkie Mum















Ahad, 18 Jun 2017

Kisah pembantu rumah

Kisah pembantu rumah Indonesia.

Hari ni viral di Facebook Dato Aliff Syukri D’Herbs Terlajak Laris, kisah pembantu rumah indonesia bibik cabut lari selepas mencuri barang-barang berharga dan duit Dato Aliff Syukri sampai mencecah ratusan ribu ringgits… 

Haih la dunia… Kenapakah sampai macam tu bibiks? Tak baik.. kesian Dato Aliff. Selalu tengok video Dato ceria je.. berjenaka. Tapi hari ni lain pula.. Tak best tak best…

Terlanjur bercerita tentang pembantu rumah bibik Indonesia ni… I pun nak share pengalaman...

Kisahnya… beberapa tahun lepas. Kami pun mengalami masalah lebih kurang sama macam Dato Aliff. Tapi takde la sampai kes bibik mencuri curi bagai ni. Cuma zoooommm… Lari.. Hilang.. Menloposkan diri tak sampai setahun berkerja.

Waktu tu… kami dapat pembantu rumah indonesia dari satu maid agency di Puchong. Nama pembantu tu biarlah rahsia.. Berusia lewat 30 an, baru pertama kali datang ke Malaysia untuk bekerja sebagai pembantu rumah atau bibik. Meninggalkan suami dan anak di Indonesia. 

Awalnya waktu baru-baru sampai. Semuanya indah... Sopan santun tinggi budi perkerti…. Baik sesangat… Ya lah.. Lagi-lagi makcik ni boleh tahan cerewet… hehe..

Namun semua yang indah tak selamanya… 

Tak lama pun.. Masuk beberapa bulan lepas tu… Bibikku sayang berubah…Mula bermacam-macam…. 

Mula start macam tu sejak bergeng dengan teman-teman sekeliling.. Entah macam mana…. 

Padahal sebelum datang ke Malaysia dah siap video interview siap-siap.. jawapan bibik memang ikhlas nak datang ke Malaysia untuk mencari rezeki yang halal. alih-alih.. mulalah... malas kerja…. Buat kerja main-main… Sibuk nak minta cuti… bergayut memanjang… dan suka sesangat lah berkumpul bergossip sesama geng geng waktu pagi dan petang di tepi lorong…. 

satu hari… alih-alih lari….

Waktu dia lari tu… perasaan bercambur baur… Mula-mula tu rasa down sangat…. Macam kena tinggal boyfriend… I duduk dalam bilik nangis nangis.. bibik kenapa tinggal i? bibik tak sayang i ke... why oh why?? hehe over kan I…

But betul… I rasa sedih sangat… Lebih-lebih lagi waktu tu our daughter baru je few months old… And I desperately in need for an helping hand…. Hampir meroyan ioals tau… siang malam teringat bibik... sigh….

Dah la waktu hire pembantu rumah Indonesia kos agency dah mahal kan….Tak sampai setahun pembantu rumah bibikku lari…. Dan bila nak hire a new one… Kena denda pula tu..

Pastu kena bayar lagi agent kos yang sama untuk dapatkan pembantu rumah baru dan tunggu hampir 9 bulan untuk pembantu rumah yang baru sampai…serious tak best #makcikredha 

Namun… alhamdullilah... sejak pembantu rumah kedua sampai… Best… 

Pembantu kali ni dari Fillipina… Dah hampir 2 tahun dia bekerja and so far so good… 

Rumah bersih... Mesra dengan anak-anak... rajin... tak banyak citer... Kami pun dah anggap macam family… Mudah mudahan berterusan la hendak nya… AMINNN

So ya…. Bila terbaca cerita cerita tak best tentang pembantu rumah Indonesia nie.. teringat balik kes bibik lama. Moga-moga Dato Aliff mendapat pembelaan yang setimpal.... dan penganti yang lebih bagus.

pembantu rumah
Our new family member. M. We love u M.


xxx

TravelJunkiemum

Rabu, 14 Jun 2017

When life gets tough. Eat more chocolate :)

travel junkie mum


Im a complainer. I admit!

I mumble practically 99% percent of my day… such… Ala hari ni hujan la” “Ala panas nya hari ni” “Ala sejuknya malam ni” Ala ala.. ala… dan seterusnya ALA….. :)

NAMUN… sejak dua menjak beranak dua ni. Siang dan malam… rasa sama sahaja…. Like seriously… How time flies…. Tahu tahu jer dah masuk bukan 6…. 

Its JUNE already?? Well.. hokeys… Tunggu sattt…. Where did I missed the train? 

Seingat I baru semalam we saidHello January?”“Assalammualikum Adam Idris” (that’s my baby boy’s name by the way) and… now… its June already?? 

and... Im like 10kilos more than I was before? 

recently added another year to my age? (who's counting) 

but what have I achieved in the past 33 years?? 

in 6 months we’ll greet 2018?? already??? why so soon???

u’ols…. I is stressed! (nampak tak ke-complain-ngan di situ)

Jokes aside…. 

Stress… Depressed… Tired… Angry? Who’s with me put up your hand 

Yes, yes, yes and yeas… Im clicking yes to all the above… Post-pregnancy-depression did hit me bad. 

Although... it wasnt bad badddd I must admit… Somehow someway I do feel like a loser on days… 

Rasa macam sometime im missing out in life…. not good enough for my kids…. Im a bad mum… yada yada yada…. the list goes on…. 
Tapi....
Everytime my kids looked up to me… gave me ‘that’ most beautiful smile… In their eyes… I see love… A love like ive never felt before…. and I know Im gonna be ok… :)

Cause seriously…. I can never be good enough! 

We are just human. And no 1 human are even close to perfection. Either you admit it or not… We do have flaws. Bad days… imperfections? yes the list adds up…

BUT to your kids…in their eyes… You are the best! A multi talented superhero with magic super power… Comedien… Entertainer… Teacher…. The one they run to first thing in the morning... and the last they wanna see before going to bed.

Like seriously only mum and dad have that special instinct to wake up tengah tengah malam buta while everyone else is sound asleep… 12am, 3am, 5am? 8 - 12 times a day… just for feed or nappy change. EVERYDAY, Any day… weekdays nor weekend… Public holiday.. Tetap… On auto mode… :)
So high five if you sometimes feel you’re a failure. High five if you think you’re a total mess… 

and… big cuddly love Mummy and Daddy for trying your bestest best just to be - MR/MRS-100%-Perfecti in-your-kids-eyes! which by the way, what matter the most. 

Okehlah... panjang pula membebel... emo sila tepi sikit…  Jom makan cokelat! :)

xxx
Travel Junkie Mum


Ps Happy fathers day in advance to all great daddy out there. you will forever be loved 

Rabu, 31 Mei 2017

Mama Wosh - All in one Laundry & Dry Cleaning Angels

So we recently came back from a week of pure sun-sea-fun in Phuket. 

After months of staying home pre and post confinement. That feeling of waking up knowing Im just steps away from the white sandy beach with refreshing morning sun kisses thru my shades.. ahhhhh… just pure bliss! 

Fast forward when-the-holiday-is-over. This mama came home with a week worth of dirty laundry build-up! cries! 

So…. what do desperate mum do when in need for some laundry assistance? Yes. We google em up! :)


as I was searching for hassle free pickup laundry service in Klang Valley, I spotted Mama Wosh. 

An all in one - Laundry & Dry Cleaning Angels that provides not only trusted premium washing services but also FREE door-to-door pickup and delivery

Hey Yay! Big big grin for Mama Wosh :)

Browsing thru Mama Wosh website was a breeze. What I like the most is their simple and straight on par approach. With easy online booking for payment and reservation that took less than a minute. 

Just one click on Order Pickup. I fill in my contact details, select preferred pick-up date and time. And Im good to go! Reliable laundry angels to my rescue. Zooming in 60 minutes, knocking on my door! 





Mama Wosh premium service comes with few laundry packages at a very attractive price tag. 

Wash and fold for instance starts from as low as RM5 per kilo. 

This best seller option are ususally recommended for regular daily clothing such as t-shirts, underwear or socks. Other household items included are towels, bed sheets and covers. Once washed & dried, Mama's angels will then get the clothes folded nicely with lots of love.

Have allergies or particular on certain ingredients? skin-friendly or organic detergent can be requested in advance


Curtains - one of the the most difficult items to clean in household can now be wash wit Mama’s help hassle free.

Price starts from RM20 per kilo. Request for add on at RM5 per kilo to get Mama Wosh dedicated team to bring in the ladder and does all the heavy curtains lifting removing.

Have suites, jackets, special clothes that require extra special care? worried not.  Dry cleaning service are also available and will be delivered on hangers for RM7 per piece. 

And yes... Hand wash also can be requested for as low as RM7 per piece.




Turn around time usually takes 24 hours / the next day delivery for normal cleaning OR 3 days for dry cleaning or hand wash items. 

Need it sooner? Express options or pressing can be requested ahead of time at a minimal charge add on



Mama Wosh are currently running a special promo - Share a Gift where you stand a chance to get discounts on Mama Wosh laundry services.  Simply log into their website….  
  1. Register here  
  2. Key in your details 
  3. Share on social media network 
  4. You + your friends OR family member will be rewarded with RM15 off your bill absolutely FREE!


Best part about Mama Wosh online laundry service? All bookings come complete with INCLUSIVE pick up and delivery service by highly-trained-laundry-angels.   And.... payment can easily be done directly upon delivery COD or online.… 

To find out more on Mama Wosh coverage area. Click here, Damansara, Kiara, and pj are to be named some

Special gift for travel junkie blog readers!

Enjoy RM15 off on your first Mama Wosh laundry service! Simply quote MWONREF6YRK4K and vola RM15 will be deducted from your bil! 

Now who says getting fresh clean laundry is hard work? The next time you need some extra hand. Click Mama Wosh - The most convenient way to get your dirty clothes and households clean. And be assured they are in good hands :)

Till then…


xoxo
Travel Junkie Mum

Catatan Yang Ditampilkan

8 Reason Why I Love Being A Mom

Alarm clock is no longer needed to start the day Waking up before the baby arrived. Snooze mode has always been on repeat buz...